dissabte, 23 de setembre del 2017

Tash Mogul

Hem arribat a Sary Mogul, hem vingut amb taxi des de Sary Tash.
Aqui la gent hi be per fer trekking doncs es el lloc per anar al camp base per pujar al Pic Lenina al Pamir de 7000 d'alçada.
L'hospedatge està molt millor aqui, el bany i la dutxa estan a dins de la casa.
En aquests pobles a totes les cases solen llogar habitacions i fan sopar i esmorzar pels hostes, ahir vàrem pagar 8 euros i avui 12 per sopar, dormir i esmorzar.
Demà anirem en un campament de yurkas, al costat d un llac i al peu de la muntanya Lenina a passar dues nits.
 

Tash Rabat

Des d' Al-Bashy hem anat a Tash Rabat.
 Tash Rabat és una antiga fonda que hi havia a la ruta de la Seda. Es molt més petita del que sol ser habitual, es creu que es degut a què es va aprofitar par d'una antigua esglèsia cristiana nestoriana.
El lloc on esta situat és idíl.lic. Després de visitar el monument hem estat caminant unes 4 hores. Molt i molt macu.
A Al-Bashyr el dia abans va ser dia de mercat, un mercat molt gran i animat: vaques, cavalls yaks a mès de fruites i verdures i roba.
 
 
 

Sary Tash

Estic a Sary Tash, ha estat un viatge molt llarg per arribar, ja que no hi ha carreteres per atravessar d'est a ouest, i les poques que hi ha s'ha de llogar un cotxe 4x4 per passar-les.
Per arribar al poble es passa per la carretera que atravessa la serralada Alay-Pamir, les muntanyes i les vistes que es van veient son molt maques i quasi quan s'arriba al poble el veu la serralada del Pamir darrera amb totes les muntanyes nevades.
Avui amb una altra noia hem fer una caminada d'unes 3 hores, ens hem enfilar en unes muntanyes properes.
 
Muntanya on hem pujat, el Pamir al fons
  El poble

El que jo veig

Ara estic a Osh, i he vingut en minibus des de Bishkek amb parada a mig camí per passar la nit. Aquesta zona es veu molt més rica que la provincia de Naryn i altres zones del nord.
 Estic al sur est, al fons hi ha muntanyes molt altes però aquí hi ha una gran plana. He vist camps de blat de moro, arrós, cotó, no grans extensions sino petites parceles. Hi ha d'haver molts melons i xíndries doncs hi ha gent venent-ne als mercats i en parades a prop de la carretera.
A la resta del païs només hi ha muntanyes i prats de pasturatge, a les valls es veuen albrecoquers i pomeres. 
Hi animals arreu, en especial vaques, cabres i xais. Venint cap aquí diverses vegades ens hem hagut de parar perque ens hem trobat amb ramats. Tots els ramats van vigilats per homes a cavall o damunt un ruc. No sé si n hem trobat tants perquè es la època de fer baixar el bestià de la muntanya.
Aqui al sur, la gent és o vol aparentar molt més religiosa, es veuen moltes noies amb el mocador islàmic i algunes tapades del tot.
Osh sembla molt més ric i modern que la capital, Bishkek